4Кабинет по дентална медицина Д-р Йонов  е с  практика в гр. София  и е оборудван с модерна апаратура и висококачествени технологии, с помощта на които предоставяме възможно най-висок стандарт на лечение и комфорт. Кабинетът разползга със следното техническо оборудване:

Стоматологичен юнит на една от водещите фирми производители в света Planmeca (Финландия) със съвършенна и удобна конструкция, оборудван с най-прецизна и надеждна периферия.

Дигитален рентгенов апарат на фирма Planmeca (Финландия), световен лидер в производството на дигитални рентгенови технологии и специализиран софтуер. С помощта на рентгеновия апарат имаме възможност да изследваме процесите в дълбочина, създавайки снимки с високо качество на изображението при практическа липса на рентгеново облъчване.

Рентгеновите снимки се правят на зъболекарския стол за секунди,  без да чакате и да губите излишно време за допълнителни 3процедури в рентгенологичен кабинет. Дентографиите направени на момента се появяват на вградения в юнита монитор и дават възможност за изключително прецизна  диагностика.

Цифрова интраорална видеокамера
 с висока резолюция на цветно изображение, позволяваща визуализация и прецизна диагностика на заболявания на зъбите и лигавицата в трудно достъпни и трудно видими участъци в устната кухина. Възможност пациента да вижда изображението на монитор в силно уголемен вид и да се убедите в нужното лечение. Камерата е много подходяща за мотивация при децата.

Чрез нея ние запаметяваме състоянието на зъба Ви преди лечението и след него. Информацията се архивира директно във Вашия картон.


Лазерен апарат
за безболезнено лечение на възпалителни и дегенеративни процеси на зъбите и венците

Апекс-локатор дава информация за дължината на кореновите канали

Стоматологични инструменти и материали за зъболечение и ортопедия на зъби, стоматологични и общи консумативи, отговарящи на най-съвременните изисквания и стандарти.

1Пулп тестер: безпогрешно определя виталитета на зъба

Скалер: апарат за безболезнено премахване на зъбния камък

Фотополимеризационна лампа Heliolux DLX (Ivoclar Vivadent, Германия)

Забавно на зъболекарския стол
В дентална практика Д-р Йонов се стремим да превърнем посещението ви при зъболекар възможно най – приятно. Докато провеждаме лечение ще ви накараме да се насладите на релаксираща музика, ще ви пуснем филм, а за децата ще направим обстановката максимално весела и забавна с любими анимационни герои.

Д-р Симеон Йонов е  дипломиран магистър по стоматология от випуск 2002г. към Медицински университет – гр София. В2 периода 2005 – 2008г., Д-р Йонов специализира протетична дентална медицина и от месец декември 2008г. е Специалист протетична дентална медицина.
От 2002г. Д-р Йонов работи като лекар по дентална медицина в Главния Щаб на ВВС, към Министерство на Отбраната. През 2002г. е създадена частната практика на Д-р Йонов.
Понастоящем Д-р Йонов работи като лекар по дентална медицина във ВМА, София.

Д-р Йонов развива своите интереси и трупа опит в областите– Протетична дентална медицина; Орална хирургия; Оперативно зъболечение; Ендодонтия; Пародонтология; Заболявания на оралната лигавица; Дентална и челюстна рентгенология. От създаването на своята частна практика, Д-р Йонов е преминал множество курсове за следдипломна квалификация. В допълнение Д-р Йонов постоянно посещава стоматологични курсове и семинари, за да научава най-новите тенденции и технологии на съвременната дентална медицина.

Д-р Йонов е член на Българския Зъболекарски Съюз.