Услуги

paradontologia

Пародонтология

Лечението на заболяванията на пародонта е трудно и може да продължи доста дълго поради което е необходимо активното съдействие от страна на пациента. Ранното диагностициране води до по бързото и лесно справяне с болестния процес. Пародонталното лечение започва с почистването на   зъбния камък и бактериалната плака с помощта на ултразвуков апарат – скалер. В следващите посещения се извършва обработка на кореновата  повърхност, за да стане тя приемлива за клетките на организма – фиброобласти, които ще осъществят оздравителния процес в следващата една година. Това се прави с помощта на пародонтални инструменти – кюрети.

Хирургична дентална медицина

Хирургичната дентална медицина се налага в случаите, в които е необходимо екстракция /изваждане/ на зъб, парчета от зъб или оперативно отстраняване на ретинирани зъби или кисти. Амбулаторната хирургична стоматология включва манипулации като отстраняване на счупени зъби и корени, възпалени зъби и облекчаване на абцеси и флегмони в лицево-челюстната област. За голямата и сложна хирургия насочваме пациентите към специалисти.

Всички манипулации се извършват под локална анестезия (упойка).

toold

cavity-1

Диагностика и лечение на кариеса

Обтурации (пломби) от фотополимер, глас-йономерни цименти и висококачествени амалгами. По големите кариозни дефекти могат да бъдат възстановени чрез инлей изработени в зъботехническа лаборатория от композити, прескерамика или благородни метални сплави (за кътници).

Лечение на пулпити – чрез витални и мортални методи

Лечение на периодонтити и гангрени

Запълване на канали с канални пасти и гутаперкови щифтов

Детска стоматология

Мотивация и борба със страха от зъболекар

Лечение на кариес

Лечение на заболяванията на зъбната пулпа

Флуоризиране

Силанизиране

kids

old

Протези

Обширните дефекти в зъбния ред водят до непълноценност на акта на хранене на човека. Това може бързо да доведе до увреди и заболяване на стомашночревния тракт. Немалко проблеми настъпват дори при липсата само на един зъб. Всичко това обяснява необходимостта от протезиране на зъби. В допълнение протезите подобряват и говора, възстановяват добрия вид на лицето и самочувствието. В настоящето съществуват най-различни варианти на зъбни протези.

Имплантати

Лечението с дентални имплантати има по-големи възможности от лечението посредством конвенционалните методи, както в естетично, така и във функционално отношение. При заместването на един или няколко зъба използването на имплантати дава възможността за възстановяване на изгубените зъби без да се изпиляват съседни здрави зъби. При липса на по-голям брой зъби имплантатите дават възможност за възстановяване на съзъбието посредством фиксирани конструкции и по този начин се избягва употребата на снемаеми протези. Имплантати могат да бъдат използвани при всички клинични показания – за възтановяване на единичен зъб, за стабилизиране на мостове, частични и цели протези. Всичко зависи от ситуацията във вашате уста. Процентът на успеваемост е еднакво висок независимо дали имплантът се поставя в горна или долна челюст.

dentimp

white

Избелване на зъби

Избелването на зъбите е един от най-бързите и лесни начини да се промени една усмивка. Вие можете да получите за нула време вашата заслепяваща усмивка. Промяната на естествения цвят на зъбния емайл може да бъде причинено от външно оцветяване, с течение на възрастта, или чрез химично увреждане на зъбите. Някои от най-честите причини са оцветяване от медикаменти, кафе, кола, чай, цигари, както и на отделни зъби след травма или проведено кореново лечение.

Мостови конструкции

Изработват се при дефект в зъбните редици – липсващи един или повече зъби. Необходимостта да се заместват изгубените зъби произтича от това,че липсата дори на един зъб в устната кухина води до дисбаланс и прогресиращи нарушения във функцията на дъвкателния апарат. За да се избегнат е неоходимо своевременно да бъде проведено адекватно лечение.Фиксират се неподвижно в устата. С тях се възстановява нарушената дъвкателна функция, подобрява се говора и естетиката. И не на последно място поддържа вашите зъби и венци здрави. В зависимост от желанието на пациента могат да се изработят от метал с пластмасово покритие, металокерамика или изцяло от керамика. В съвременната стоматология мостове могат да се поставят и върху имплантати от титан.

bridge

sda

Фасети

Керамичните (порцеланови) фасети са сред най-съвременните естетични конструкции, изработени изцяло от биологично поносими и естествено хармонизиращи се със зъбите керамики. В сравнение със зъбните коронки, класическата порцеланова фасета представлява тънка като люспа порцеланова пластинка, която се залепва върху предната повърхност на зъба. Докато зъбната коронка покрива изцяло и обхваща целия зъб, порцелановата фасета покрива само видимата при усмивка повърхност на зъба.

Коронки

В много случаи поставянето на коронка се явява единствен шанс за спасяване на зъба. Зъбните коронки се причисляват както към несменяемите, така и към сменяемите зъбни протези. Протезиране посредством зъбни коронки се налага в случаите, когато зъба е силно поразен от корозционни процеси и е достатъчно разрушен, за да не може да изпълнява своите функции.

dasd